Vítejte v cukrářské dílně Lukáše Pohla a jeho týmu
Lukáš Pohl je šéfcukrářem v Myšákovi. Je známý tím, že nikdy nepřestává vylepšovat své recepty a pro dezerty si vždy vybírá jen ty nejlepší suroviny. Se sladkým řemeslem začal díky své babičce a dnes má na kontě dlouholeté zkušenosti z Café Savoy, La Degustation Bohême Bourgeoise, ale i z Hospody v New Yorku.
Ručně sbírané! Mandle jsme jeli osobně nasbírat přímo na Sicílii. Když chcete ty nejlepší, jinak to ani nejde. Zpátky v Praze jsme je pak pečlivě opražili a mleli tak dlouho, dokud nevzniklo božsky jemné máslo. Jejich počet je velmi omezený. Co jsme přivezli, to jsme zpracovali. A proto neotálejte s ochutnáním! Možná jich víc nebude.
Mandle AvolaGriliáš dodá nový chuťový rozměr a křupavý element jakémukoliv dezertu. Můžete ho přidat do snídaňové kaše nebo zmrzlinového poháru stejně jako my. Navíc jsme zvolili takovou velikost skleničky, aby se vešla i do kabelky – vezměte griliáš třeba do kina, křupe potichoučku a zaručeně nešustí!
GriliášRecepturu na dokonalý nugát za nás rozlouskli v Itálii – ty nejlahodnější a nejkřupavější oříšky totiž umí vypěstovat jen tam. Ručně sbírané pistácie z Bronte, mandle z Avoly a lískové oříšky Piemont jsou svatým grálem naší cukrářské dílny spolu s francouzskou čokoládou Valrhona. Plnou chuť sladkých ingrediencí pak vyzdvihuje jemný dotyk mořské soli.
Nugát