Klasický Harlekýn rozněžní všechny milovníky českých cukráren. Dodá šmrnc vaší rodinné oslavě a s každým sladkým soustem na vás dýchne nostalgií zlatých časů.
Šlehačka, čokoláda a žádná mouka
V tomto dortu se sešly všechny oblíbené ingredience vašeho dětství – nadýchaný kakaový korpus jsme promazali svěží meruňkovou marmeládou a naplnili střídavě vanilkovou a pařížskou šlehačkou. Navrch nesmí chybět hoblinky prémiové hořké i bílé čokolády, která něžně zakřupe při každém zakrojení. Dort je přirozeně bez lepku.
Rozmařilý minimalismus
V receptu na Harlekýna je jen pár surovin, o to víc si dáváme záležet na jejich výběru. Poctivou šlehačku ochucujeme pravou madagaskarskou vanilkou a zásadně používáme jen francouzskou čokoládu Valrhona, protože lahodnější jsme dosud neobjevili.
Na svátky a neděle
Dort Harlekýn je jako stvořený pro rodinné oslavy všeho druhu – zachutná totiž dětem i babičkám a je akorát tak lehký, aby se stal ideální sladkou tečkou za nedělním obědem.
Česká tradice ve francouzském stylu
Letitá receptura na Harlekýn pochází od francouzských cukrářů, kteří se při vrstvení bílé a tmavé šlehačky inspirovali kostkovaným úborem ikonické postavy commedie dell'arte. A prvorepublikové cukrárny se zase, stejně jako celá tehdejší společnost, inspirovali u Francouzů. Nejinak tomu bylo u Františka Myšáka, v jehož odkaze dnes s láskou pokračujeme.
Cukrárna Myšák
Vítejte v cukrářské dílně Lukáše Pohla a jeho týmu. Zákusky děláme na dvě sousta, abychom vám dali ochutnat víc druhů. Baristé vám k nim připraví výběrovou kávu a pekaři přibalí čerstvé pečivo.