Malý věneček

68 Kč 1 700 Kč / 1 kg

 40 g 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Malý věneček z odpalovaného těsta plněný jemným žloutkovo-vanilkovým krémem a politý fondánem.
Tradiční zákusek, který lidem oslazoval život už v dobách Františka Myšáka – stejně jako dnes.

Malý věneček

Vejce, máslo, vanilka

To je základ našich věnečků. Díky mléku v odpalovaném těstě jsou věnečky hezky vláčné – a se štědrou porcí žloutků, másla, mléka a vanilky z Madagaskaru v krému zase chutnají jako nebe. 

Aristokratický původ

Mohlo by se zdát, že jsou věnečky obyčejným a všedním zákuskem. Přitom jejich historie sahá několik století dozadu – pravděpodobně až na francouzské královské dvory, kde tamní cukráři ohromovali panstvo profiterolkami z odpalovaného těsta. Plněné odpalované těsto s krémem se pak dostalo i k nám, dostalo tvar věnečku a perfektní zákusek byl na světě! 

Malý věneček
Malý věneček

Léty ověřený recept

Věnečky byly stálicí cukrářského pultu i za dob Františka Myšáka. My na jeho tradici navazujeme, a tak je pečeme stejně jako on – z kvalitních surovin a podle ověřených tradičních postupů!

Malý věneček

Cukrárna Myšák

Vítejte v cukrářské dílně Lukáše Pohla a jeho týmu. Zákusky děláme na dvě sousta, abychom vám dali ochutnat víc druhů. Baristé vám k nim připraví výběrovou kávu a pekaři přibalí čerstvé pečivo.

Doplňkové parametry

Kategorie: Dorty a zákusky
Hmotnost: 40 g
Složení: vejce, plnotučné mléko, cukr, vanilkový lusk, mouka, kukuřičný škrob, máslo, slunečnicový olej, sůl
? Energetická hodnota: 1362 kJ/325 kCal
? Tuky: 15 g
? z toho nasycené mastné kyseliny: 7.2 g
? Sacharidy: 43 g
? z toho cukry: 34 g
? Bílkoviny: 5.2 g
? Sůl: 0.36 g
? Vláknina: 0 g
Alergeny: 1, 3, 7